Zaklada Istra sufinancira Brgudac Art&Samanj

uređenje-okoliša-vodospreme-brgudac-zaklada-adris-naslovnica
Uređenje i zaštita okoliša vodospreme
6 srpnja, 2023
najava Brgudac Art Samanj
Brgudac Art & Samanj 2023
30 kolovoza, 2023

Zaklada Istra u svibnju je raspisala Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ na koji su se mogle javiti udruge, ustanove i mjesni odbori sa područja članova Fonda gradova i općina.

Udruga Babucera prijavila je projekt Brgudac Art & Samanj na prioritetno područje „Očuvanje, valorizacija i promocija istarskog identiteta, tradicije, kulture i običaja“.

Na ovogodišnji natječaj je pristiglo ukupno 13 prijava, a komisija sastavljena od neovisnih vanjskih ocjenjivača, predložila je Zakladnoj upravi odluku temeljenu na ocjenama kvalitete prijavljenih projekata, a koja je zatim i usvojena. Odlukom se financira 8 projekata ukupne vrijednosti: 25.079,40 eura (188.960,74 kn).

Potpisani ugovori o financiranju projekata iz Zakladinog natječaja „Mali projekti za bolje sutra“

Udruzi Babucera odobreno je 3.500 EUR za provedbu projekta

Brgudac Art & Samanj koji će se održati 07.10.2023. godine

Cilj projekta je očuvanje kulturne baštine i tradicije. Oživljavanjem nekad tradicionalnog sajma okuplja se obrtnike, kućne radinosti, umjetnike i sve one koji nude vlastite proizvode i usluge, a istovremeno njeguju tradiciju, lokalnu baštinu i ekologiju. Posjetiteljima se nude edukativni sadržaji u vidu predavanja i radionica, edukativno-zabavni sadržaji u vidu, izložbe, glazbenih radionica i koncerta. Cilj manifestacije je potaknuti lokalno stanovništvo na društvene aktivnosti u zajednici, pridonijeti razvoju i umrežavanju malih proizvođača i njihovo osnaživanje u ekonomskoj zajednici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)