Ćićarija kao mjesto nadahnuća

projekt-griza
Griža
25 travnja, 2021
Vodosprema ormarić automatika
Rekonstrukcija vodospreme
20 lipnja, 2021
Prikaži sve
korita

Umjetnička kolonija “Ćićarija kao mjesto nadahnuća”

Udruga Babucera u suradnji sa Općinom Lanišće organizira umjetničku koloniju „Ćićarija kao mjesto nadahnuća“.

Od 10.10 do 17.10.2021. na Ćićariji će boraviti 7 akademskih umjetnika koji će 7 dana živjeti i stvarati u harmoniji sa prirodom na području cijele Ćićarije.

Naziv projekta: Umjetnička kolonija “Ćićarija kao mjesto nadahnuća“
Projekt se financira: donacijama i sponzorstvom 

Umjetnici za svoje sudjelovanje na koloniji ne dobivaju honorar i nastala djela tijekom kolonije ostaju u vlasništvu organizatora kolonije.
Zato za organizaciju umjetničke kolonije tražimo partnere na projektu koji će svojom financijskom potporom poduprijeti organizaciju ovakve manifestacije koja ima sve preduvjete da postane tradicija sa održavanjem svake godine.
Partnerima i svim sponzorima jamčimo odličnu medijsku promociju koja će razrađenom marketinškom kampanjom biti jako dobro praćena i promovirana u javnim medijima i na društvenim mrežama.

Cilj projekta: Potaknuti umjetnike da svoju inspiraciju potraže u netaknutoj prirodi i seoskim krajolicima te istodobno iskoristiti njihov kreativni rad kao poticaj lokalnog razvoja i održivog turizma, s naglaskom na zaštiti prirodne i kulturne baštine, te kroz suradnju s medijima promovirati prirodne ljepote Ćićarije, kao i bogatu kulturnu baštinu.

Želja organizatora, uz postojeće preduvjete, je pretvoriti manifestaciju u tradiciju i organizirati slična druženja svake godine te je postavljanje kvalitetnih temelja izuzetno važno.

Vrijeme provedbe projekta: 7 dana, od 10.10 do 17.10.2021.
Aktivnosti projekta: Činjenica da je Ćićarija površinom najveća i najmanje naseljena općina u Istri potaknula nas je da baš na tom prostoru realiziramo sedmodnevnu umjetničku koloniju.

Kroz boravak i djelovanje umjetnika na tim prostorima, njihovu interakciju s lokalnim stanovništvom, a posebice djecom, želimo istaknuti da je Ćićarija možda jedina istarska oaza pogodna za održivi razvoj i turizam.

POZIV – UMJETNIČKA KOLONIJA “ĆIĆARIJA KAO MJESTO NADAHNUĆA”Selekcija akademskih likovnih umjetnika

Izbornica kolonije „Ćićarija kao mjesto nadahnuća“ je kustosica, povjesničarka umjetnosti i muzeologinja Sonja Švec Španjol koja će koncipirat natječaj za sudionike na koloniji.
Kvalitetna selekcija akademskih likovnih umjetnika različitih generacija i iz različitih dijelova Hrvatske koji će boraviti i stvarati likovna djela na Ćićariji dodatno će obogatiti ovu koloniju i istaknuti ju među mnogim kolonijama koje se već održavaju diljem Hrvatske.


Budi kreativan, dođi na Ćićariju!


Potaknimo razvoj Istarske Ćićarije i približimo ljepote ove oaze netaknute prirode svima kroz vječna umjetnička djela.


Poduprite organizaciju umjetničke kolonije uplatom donacije na račun Udruge Babucera
IBAN HR6424070001100207918 sa pozivom na broj HR00 – vaš OIB
I naznakom u opisu plaćanja – Donacija za organizaciju umjetničke kolonije

Partnerima i svim sponzorima jamčimo odličnu medijsku promociju koja će razrađenom marketinškom kampanjom i promocijom u javnim medijima i na društvenim mrežama.

Želite li i u mogućnosti ste poduprijeti organizaciju umjetničke kolonije molimo Vas da nas kontaktirate.

Kontakti za suradnju na projektu:

Koordinator projekta – Enki Seferagić 092/165-5718
Predsjednik udruge Babucera – Saša Aleksić 091/898-2859
Mail: brgudac.istra@gmail.com


Osjeti Ćićariju!


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)