Rekonstrukcija vodospreme

korita
Ćićarija kao mjesto nadahnuća
17 lipnja, 2021
potpisivanje ugovora lanisce
Društveno kulturni centar Brgudac
21 srpnja, 2021
Prikaži sve
Vodosprema ormarić automatika

Vodosprema Brgudac

Napokon nakon velikih problema sa vodovodom u proteklih 4-5 godina, puknuća vodospreme, suše 2017. godine i perioda od tri mjeseca bez vode, kvara pumpe u bušotini, dva pucanja glavne cijevi, saniranja vodospreme, kvara automatike i glavne pumpe za dizanje vode uspjeli smo sanirati vodospremu i osigurati dodatnu rezervnu pumpu koja nam jamči sigurnost u slučaju kvara primarne pumpe.

Zahvaljujemo se elektro ekipi iz Istarskog vodovoda na reparaturi pumpe i popravku elektro ormarića sa automatikom te tvrtki SITEH iz Rijeke na doniranom materijalu za zamjenu ventila i izolacije za cijevi.


Obnovljen elektro ormarić i automatika za rad pumpi


Brgudac nije spojen na javni vodovod,  već se koristi izvorska voda i lokalnim seoskim vodovodom mještani se snadbjevaju pitkom vodom.
Pored puta prema Koritima postoji preko 300 godina stari bunar gdje se nalazi izvor pitke vode i stara vodosprema od 90m3 sa zgradom iz 1897. godine.

Do stare građevine nalazi se ukopana betonska vodosprema kapaciteta 180m3, koja je bila oštećena i propuštala je vodu. Vodosprema se uz pomoć Istarske županije sanirala 2018. godine. 

U prostoru vodospreme nalazi se “pumpna stanica” koja podiže vodu do gornje vodospreme “vodotornja” od kuda voda slobodnim padom ide prema kućama.

Primarna pumpa i automatika za paljenje koja je ugrađena prije 11 godina, pokvarila se 2018. godine i ostali smo na staroj rezervnoj pumpi. Tri godine smo ručno palili pumpu i brinuli se da uvijek ima vode u vodovodu kako ne bi došlo do puknuća cijevi.Vodosprema prije rekonstrukcije

Dotrajala cijevna instalacija i izolacija, puknuti ventili

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)