Radne akcije proljeće 2023

maskare-brgudac
Maškare Brgudac 2023.
17 siječnja, 2023
uređenje-okoliša-vodospreme-brgudac-zaklada-adris-naslovnica
Uređenje i zaštita okoliša vodospreme
6 srpnja, 2023
Prikaži sve
radna akcija brgudac 180323

Olujna, na udare orkanska bura srušila stablo na krov Spomen doma

Noću 26.02. Brgudac je zahvatila snježna mećava i napadalo je 15 centimetara snijega, a uslijed jake bure povremeno s orkanskim udarima srušilo se stablo na krov Spomen doma.

ZIMA NA ĆIĆARIJI POKAZALA ZUBE

Srušilo se stablo jasike debla promjera 70 centimetara, jedna grana pala je na rub i sljeme krova, a druga na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u NOB-u, tako da su oštećeni i krov i spomenik.

Nakon što se snijeg otopio utvrdili smo da je oštećeno 4-5 m2 kupa kanalica i bitumenske podploče. Srećom stablo je palo na bočni zid debljine 60 cm te nije probilo krovište.

pad-stabla-na-skolu-brgudac

Radne akcije Proljeće 2023.

Zbog pada stabla na krov škole 12.03.2023. organizirali smo hitni sastanak mještana na temu hitne sanacije krova i sječe stabala u pojasu iznad škole te donošenje zajedničke odluke o načinu uklanjanja stabala.

Donesen je zajednički zaključak da se moraju ukloniti sva stabla koja svojim padom mogu ugroziti zgradu Spomen doma, crkvu, groblje ili vodospremu. O načinu uklanjanja stabala svi će biti obavješteni čim se sklopi dogovor o uklanjanju stabala.

Također se zajednički pregledalo stanje puteva i tok slivnih voda koje se putevima slijevaju prema Kaljuži i dalje u potok koji ide kroz Dolinu. Potok je zapušten i neprohodan za vodu te ga je potrebno očistiti i prokopati. Prokopati će se i kanal koji će vodu ispod vodospreme usmjeriti na livadu gdje je nekad bila lokva umjesto da se voda slijeva putem prema Kaljuži.

POZIV NA RADNE AKCIJE

Udruga Babucera će počevši od 18.03. svaki vikend, subotom i nedjeljom organizirati radne akcije s početkom u 10 sati ispred škole, a u slučaju lošeg vremena iste se mogu odgoditi.
Radne akcije obuhvaćaju :
– Pripremu prostora i pozicija za postavljanje drvenih garnitura za sjedenje, postavljanje žardinjera, punjenje žardinjera zemljom, sadnja bilja i cvijeća.
– Radovi na sanaciji oštećenog krova na školi.
– Čišćenje grmlja, manjih stabla i puteva na području oko Spomen doma, crkve, groblja i vodospreme te na potezu kojim ide potok kako bi se omogućio pristup strojevima za lakše uklanjanje stabala i čišćenje potoka.
– Čišćenje ostataka stabla, grana i grmlja nakon rezanja stabala.

Pozivaju se svi koji su u mogućnosti da dođu i pomognu u radovima.
Radovi će se organizirati i rasporediti prema odazivu, a početak je subotom i nedjeljom u 10 sati ispred škole. Potreban je alat za rezanje granja, stabla, grablje, rukavice, lopata, karijola i puno dobre volje.

Svima će biti osigurano piće i marenda.

POZIV ZA DONACIJE ZA KUPNJU MATERIJALA ZA SANACIJU KROVA NA ŠKOLI

Udruga Babucera prikuplja sredstva za kupnju materijala za sanaciju krova.
Uplate donacija mogu se izvršiti na račun Udruge Babucera
IBAN: HR6424070001100207918

Hvala

Radna akcija 18.03. – GALERIJA SLIKA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)