Društveno kulturni centar Brgudac

Vodosprema ormarić automatika
Rekonstrukcija vodospreme
20 lipnja, 2021
poziv-skupstina-udruge-babucera
Poziv na redovnu skupštinu Udruge
12 rujna, 2021

Udruga Babucera prijavila je projekt Osnivanje društveno-kulturnog centra Brgudac na natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te su nam odobrena financijska sredstva u iznosu 25.000kn za provedbu projekta putem natječaja Zaklade „Mali projekti za bolje sutra“.

Projekt osnivanja Društveno-kulturnog centra u Brgudcu ostvarit će se u suradnji sa Općinom Lanišće. Cilj projekta je revitalizirati i opremiti prostor dvorane u zgradi škole u Brgudcu u kojem će se održavati besplatne kulturne i društvene aktivnosti za sve mještane Brgudca, a posebno za djecu i mlade sa područja cijele Općine Lanišće.

Umjetničke radionice

U sklopu projekta organizirati će se četiri umjetničke radionice za djecu, mlade i neafirmirane umjetnike svih dobnih skupina sa područja Općine Lanišće s ciljem razvoja i učenja novih tehnika te stjecanje novih znanja i vještina u umjetničkom stvaralaštvu.

skola-lanisce

Prva likovna radionica biti će namijenjena djeci iz Područne osnovne škole Lanišće i njihovim roditeljima. Druga likovna radionica namijenjena je korisnicima dnevnog boravka za starije osobe u Općini Lanišće i biti će organizirana u prostorijama Općine Lanišće. Treća i četvrta radionica, kiparska i likovna biti će namijenjene neafirmiranim umjetnicima, s time da će jedna biti organizirana u prostorijama škole u Slumu od strane Udruge Slum kao partnera na projektu, a četvrta u prostorijama Društveno-kulturnog centra u Brgudcu.

Društvena aktivnost

Potaknut ćemo djecu, mlade, roditelje, umirovljenike, osobe starije životne dobi i sve zainteresirane na sudjelovanje u umjetničkim radionicama čime ćemo osim umjetničke edukacije neafirmiranih umjetnika potaknuti i društvenu aktivnost stanovnika, povezivanje mještana iz svih sela na području Općine Lanišće koji će direktno ili indirektno sudjelovati u projektu umjetničkih radionica.

Voditeljica projekta

Nositelj projekta je Udruga Babucera iz Brgudca, a voditeljica projekta je članica Udruge Mia Mihaljević Ivančić sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji i provođenju višednevnih međunarodnih kulturnih manifestacija i izložba, jedna od koordinatorica pri osnivanju hrvatske udruge gradova keramike i voditeljica više projekata hrvatskih umjetnika i keramičara.
Voditelji radionica i demonstratori su također dvoje aktivnih članova Udruge Babucera Mladen Ivančić i Sara Gortan, priznati umjetnici sa dugogodišnjim radom i priznanjima kako u Hrvatskoj tako i inozemstvu.

Suradnja mještana i Općine Lanišće

U sklopu projekta održat će se i druge aktivnosti. Organizirati će se radni sastanak s organizacijama civilnog društva sa područja Istarske županije i lokalne samouprave na temu zajedničke suradnje i strukturiranog dijaloga u provedbi društvenih i kulturnih sadržaja s naglaskom na važnost izgradnje modela civilno-javnog partnerstva te suradnje s organizacijama civilnog društva čime se potiče pozitivni utjecaj na gospodarski razvoj Općine Lanišće.
Korisnici Društveno-kulturnog centra biti će svi mještani Brgudca i Općine Lanišće, prvenstveno djeca i mladi za koje će biti osmišljeni besplatni društveni i kulturni programi i aktivnosti.

Izložba radova i promocija rezultata projekta

U tijeku projekta Udruga Babucera provodit će snimanje video materijala o stvaranju i provedbi projekta, snimat će se reakcije te zapažanja sudionika i promatrača radionica i sastanaka u sklopu projekta. Nakon završetka projekta organizirat će se projekcija snimljenog materijala u sklopu Društveno-kulturnog centra u Brgudcu, prikazivanje materijala biti će na lokalnoj televiziji, YouTubeu i društvenim mrežama.

Nakon provedenih radionica u sklopu projekta sudionici će imati priliku predstaviti svoje radove na organiziranim izložbama koje će se postaviti na dvije lokacije nakon provedbe projekta, prvo u sklopu Društveno-kulturnog centra u Brgudcu te zatim u prostorijama Općine Lanišće, a medijskom kampanjom preko medija i društvenih mreža promovirat će se rezultati projekta i izložbe radova.

Nakon završetka projekta i osnivanja Društveno-kulturnog centra u Brgudcu mještani Brgudca i Općine Lanišće imat će na raspolaganju uređeni i opremljeni polivalentni prostor za društvene i kulturne manifestacije i događanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)