Likovne radionice u Lanišću

likovna radionica
Poziv na likovnu radionicu za starije
26 rujna, 2021
likovna radionica poziv
Poziv na likovnu radionicu 13.11. Račja Vas
31 listopada, 2021

Najmlađi stanovnici Općine Lanišće, učenici Područne osnovne škole u Lanišću i njihovi roditelji, a kasnije i oni najstariji, korisnici Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe u Lanišću u subotu 02.10. sudjelovali su u kreativnim likovnim radionicama u organizaciji Udruge Babucera iz Brgudca.

Udruga Babucera prijavila je projekt „Osnivanje društveno kulturnog centra Brgudac“ u sklopu natječaja za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“ Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

logo zaklada fond

Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina

Likovna radionica za djecu

likovna-radionica-lanisce-4

Na likovnoj radionici za djecu sudjelovalo je ukupno trinaestero djece od 3 do 10 godina za koje je voditeljica radionica Sara Gortan osmislila kreativnu likovnu priču, koja se stvara uz bajku Šuma Striborova, Ivane Brlić Mažuranić.

„Zašao neki momak u šumu Striborovu, a nije znao, da je ono šuma začarana i da se u njoj svakojaka čuda zbivaju.“

Djeca su zajednički stvarala te se uz audio pripovijedanje bajke prepustila kreativnom prikazivanju raznih čuda iz začarane šume koristeći akrilne boje ali i razna pomagala iz prirode kao što su grančice, lišće i borove iglice.

Likovna radionica za starije

Kasnije istog dana održana je i druga likovna radionica za one najstarije koji su se na trenutak opustili kao pravi umjetnici crtajući na štafelajima. Stvarali su sa akrilnim bojama po platnima motive iz prirode, motive sa Ćićarije.

S obzirom da se nisu nikad umjetnički izražavali na ovaj način znatno su im pomogle video prezentacije slikarskih tehnika.

I stariji i mladi složili su se da su jako iznenađeni sa organizacijom likovnih radionica i da bi rado sudjelovali na sljedećim aktivnostima Udruge Babucera koja će u sklopu ovog projekta organizirati još dvije likovne radionice u Slumu i Brgudcu krajem listopada.

1 Comment

  1. […] Likovne radionice u Lanišću […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)