Poziv na likovnu radionicu 13.11. Račja Vas

likovna radionica za djecu
Likovne radionice u Lanišću
3 listopada, 2021
likovna radionica racja vas
Likovna radionica Račja Vas
18 studenoga, 2021
Prikaži sve
likovna radionica poziv
logo zaklada fond

Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina

Likovna radionica u Račjoj Vasi sa Udrugom Slum, partnerom na projektu

U sklopu provedbe projekta Osnivanje društveno kulturnog centra Brgudac, Udruga Babucera vas poziva na likovnu radionicu koja će se održati u subotu 13.11.2021. godine s početkom u 11 sati koja će se organizirati u suradnji sa Udrugom Slum, partnerom na projektu. Radionica će se održati u novim uređenim prostorijama u staroj zgradi škole u Račjoj Vasi.

Voditeljica projekta je članica Udruge Mia Mihaljević Ivančić sa dugogodišnjim iskustvom u organizaciji i provođenju višednevnih međunarodnih kulturnih manifestacija i izložba, jedna od koordinatorica pri osnivanju hrvatske udruge gradova keramike i voditeljica više projekata hrvatskih umjetnika i keramičara.

Likovnu radionicu organiziramo sa partnerom na projektu Udrugom Slum, čime želimo potaknuti mještane svih životnih dobi i sve zainteresirane na sudjelovanje u umjetničkim radionicama. Cilj umjetničkih radionica je osim umjetničke edukacije neafirmiranih umjetnika potaknuti i društvenu aktivnost stanovnika, povezivanje mještana iz svih sela na području Općine Lanišće koji će direktno ili indirektno sudjelovati u projektu umjetničkih radionica.

Voditeljica likovne radionice je Sara Gortan, društveno aktivna mlada umjetnica koja živi u Brgudcu, ilustratorica i slikarica, završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Puli. Ilustracijom se bavi duži niz godina, a izlagala je na desetak samostalnih izložbi od kojih je zadnja izložba Priče sa planine u organizaciji HUIU. Autorica je nekoliko dječjih slikovnica od kojih izdvajamo Kontići – Čuvari šume, Čuvari mora te Cirkonije plemeniti.

Cilj projekta je pridonijeti kvaliteti društvenog života i socijalizaciji mještana svih sela u Općini Lanišće, povećat razinu aktivnog sudjelovanja mještana u društvenim aktivnostima kroz niz kulturnih i društvenih aktivnosti te osigurati i ostvariti uvjete za opstanak mladih na području Općine Lanišće.

Osim školaraca dobrodošla su sva zainteresirana djeca ali i roditelji koji žele naučiti ili probati neke nove likovne tehnike.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)