Financijska potpora Istarske županije

nagrada-opcine-lanisce-udruga-babucera
Nagrada Općine Lanišće
28 svibnja, 2022
80 obljetnica formiranja Prve istarske partizanske cete
80. Obljetnica formiranja Prve istarske partizanske čete
12 kolovoza, 2022
Prikaži sve
potpisivanje-ugovora-zupanija-babucera

U Centru za manifestacije i kulturu Novigrad-Cittanova 14.06.2022. održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli financijskih sredstava Istarske županije za projekte i programe udruga i drugih neprofitnih organizacija u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije za 2022. godinu. Ugovore je s predstavnicima udruga potpisao istarski župan Boris Miletić, a prisustvovali su i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac i pročelnik za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica.

Udruzi Babucera odobrena su financijska sredstva za projekt Izložbe starih fotografija i predmeta “Sva lica Brguca”

Na natječaj za udruge i druge neprofitne organizacije podnesena su 142 prijedloga od kojih će se financirati 62. U prvom krugu, nakon usklađenja, ugovore potpisuje 30 udruga.

Udruga Babucera je prijavila na Javni natječaj za financiranje projekata / programa udruga i drugih neprofitnih organizacija projekt Izložbe starih fotografija i predmeta “Sva lica Brguca” u okviru Programa javnih potreba u kulturi Istarske županije – Regione Istriana za 2022. godinu te nam je dodijeljeno 10.000,00kn potpore za provedbu projekta.

Javni natječaj je proveo resorni Upravni odjel za kulturu i zavičajnost, a Odlukom županijske Skupštine udrugama i drugim neprofitnim organizacijama dodijelit će se 2.229.300,00 kuna, dok je ustanovama, pojedincima i jedinicama lokalne samouprave u prvom krugu natječaja Istarska županija već dodijelila 1.650.000,00 kuna te je ukupna vrijednost Programa javnih potreba u kulturi za 2022. godinu 3.879.300,00 kuna.

Prisutnima se uvodno obratio istarski župan Boris Miletić koji je naglasio da je kultura važan segment društvenog života.

Pročelnik Torbica smatra, pak, da je istarska kulturna scena izuzetno bogata zahvaljujući udrugama, koje su i u doba pandemije uspjele nastaviti s cijelim nizom kvalitetnih programa i projekata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)