Prikupljanje donacija za sanaciju vodospreme

brgudac_nema_vode
Brgudac ostao bez pitke vode ?!
10 kolovoza, 2017
vremenski_podaci_brgudac
Aktualni vremenski podaci
10 prosinca, 2017
Prikaži sve
poziv_donacije_vodosprema_brgudac_2

Ove godine Brgudac je bio suočen sa dugotrajnom nestašicom vode. Izvor vode iz kojeg se snadbjeva lokalni vodovod kompletno je presušio. Nestašica vode trajala je od sredine Lipnja pa do kraja Kolovoza, više od dva mjeseca. U tom periodu zajedničkim angažmanom Općine Lanišće, Istarskog vodovoda i Javne vatrogasne postrojbe Buzet mještanima Brgudca osiguralo se svakih pet dana po tri cisterne pitke vode.

Jedan od razloga dugotrajne nestašice je oštećena vodosprema kapaciteta 200m3 koja bi vjerojatno osigurala dovoljno vode za većinu sušnog perioda. Naime vodosprema je jako oštećena i u manje od 30 dana izgubi kompletnu količinu vode koja se sakupi tokom zime u njoj.

vodosprema_brgudacvodosprema_brgudac_sanacija_2vodosprema_brgudac_sanacija

 

 

 

 

 

 

Vodospremu je neophodno građevinski sanirati i nanjeti kompletnu hidroizolaciju po svim površinama. Visina investicije je 70.000kn, što za malobrojne mještane Brgudca i Općinu Lanišće predstavlja veliki financijski problem.

Općina Lanišće nam je izašla u susret i omogućila prikupljanje donacija na račun Općine, donacije se mogu uplatiti na:

IBAN: HR1424070001822300001 s pozivom na broj HR68 7765-0lB.

Opskrba vodom je neophodna za normalno funkcioniranje stanovnika Brgudca kao i za mnogobrojne izletnike i planinare koji se opskrbe vodom na slavini pokraj vodospreme.

Ovogodišnja alarmantna situacija sa opskrbom pitkom vodom uvjerilo je svih da se Brdudac mora čim prije spojiti na javni vodovod. Projekt vodovoda do Brgudca postoji i Istarski vodovod je pokrenuo usklađivanje postojećeg projekta sa novim zakonodavstvom kako bi se projekt mogao pokrenuti i prijaviti na otvorene natječaje za financiranje izgradnje javnog vodovoda. Nadajmo se da će se uspjeti realizirati u čim kraćem periodu.

prostorni_plan_vodovod_brgudac

 

1 Comment

  1. Boris Kušić napisao:

    Ja ću donirati za Pajić i Kušić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)